Cum sa aleg laptopul potrivit?
Întotdeauna, înaintea unei achiziţii mi-am pus întrebarea: Cum sa aleg laptopul potrivit?
Aşa că m-am gândit că ar fi bine să structurez într-un mod ideile pe care le iau în calcul în momentul în care am o nouă achiziţie de făcut.
1. Media/business/gaming ?
Eşti hotărât pentru ce vei folosi laptopul ? Dacă-l vei folosi doar pentru filme, muzica şi socializare, n-are rost să investeşti într-un laptop foarte performant şi costisitor. Un laptop de clasa medie va fi suficient de performant să facă faţă cu brio pentru redarea de conţinut media.
Un laptop de business se doreşte a fi un laptop uşor de cărat, cu autonomie mare a bateriei dar şi cu performanţe bune.
Dacă vrei totuşi un laptop pentru gaming trebuie să te aştepţi să investeşti o sumă destul de mare. Un laptop de gaming poate depăşi valoarea de 3000 de lei.
2. Bugetul
Un important pas pe care trebuie să-l faci, e să-ţi calculezi bugetul. Fie că vrei un laptop pentru gaming, fie că vrei unul pentru birou,stabileşte-ţi bugetul maxim în care vrei să te încadrezi. Calculează-ţi suma maximă pe care nu vrei s-o depăşeşti, dar te poţi uita şi peste această sumă, dar să nu depăşească mult bugetul. Poţi avea norocul de o promoţie şi preţul să fie scăzut fix cât e bugetul tău maxim.
3. Ce brand să aleg ?
Eu nu recomand niciodată să alegi un anume producător, sau să alegi după producător. Cel mai mult te poți uita după cât oferă. Vezi care sunt ultimele update-uri în materie de drivere, cât de serios e în ați schimba produsul dacă e cazul. Însă alege-le pe cel care răspunde cel mai bine la întrebări.
4. De unde să cumpăr ?
Recomandarea simplă, cumpăraţi de unde beneficiaţi de mai multe avantaje excluzându-se produsul efectiv.
Vedeţi cât de prompţi sunt la service, livrare, dacă îi găsiţi la call center, dacă au o politică de retur corectă s.a.m.d
Eu vă pot recomanda eMAG sau PCGarage.
E strict o alegere personală, aici găsesc toate beneficiile amintite mai sus.
În plus dacă alegeţi de la cele 2 magazine, şi nu sunteţi mulţumiţi de produsele cumpărate, pe lângă beneficiile magazinelor, beneficiaţi şi de Garanţia Design Sens.
Am şi câteva sugetii pentru voi:
Lenovo IdeaPad 100-15IBD | Acer Aspire A515-51-57DS| Lenovo IdeaPad 520-15IKB
5. Citeşte review-uri online !
Dacă ai pus ochii pe câteva modele în care ţi-ai putea încadra alegerea, cauta review-uri şi păreri despre laptop-urile respective, înainte ca alegerea ta să fie definitivă.
Cauta păreri Pro şi Contra despre laptop-ul respectiv.
Cea mai simplă variantă e să cauţi pe Google: „review Nume şi Model laptop”.
Şi pe Youtube găseşti video-uri utile despre laptopuri.
6. Nou sau resigilat ?
Multe dintre magazinele de specialitate, oferă spre vânzare laptopuri resigilate.
Nu strică să arunci o privire şi în această categorie.
De cele mai multe ori, produsele respective doar au fost desigilate şi trimise înapoi către magazin, fără vreun defect anume.
Dar totuşi citeşte cu atenţie şi detaliile produsului, unele pot avea defecte sesizabile, gen lovituri, pixeli morţi sau zgârieturi pronunţate.
Caută unul doar desigilat sau cu defect minor. Reducerea pentru produsele resigilate oricum este considerabilă.
7. Alege Formula SWIFT!
Dacă eşti încă în dubii şi încă îţi mai pui întrebarea cum să aleg laptopul potrivit, mai am o soluţie pentru tine!
Descarcă chiar acum Formula SWIFT, este un ghid uşor de parcurs şi foarte detaliat, care îţi evidenţiază elementele distinctive pe care să le urmezi astfel încât să faci cea mai bună achiziţie.
Pe lângă ghid, primeşti şi alte câteva sfaturi şi tutoriale despre laptop-uri, care cu siguranţă îţi vor fi de folos după ce faci achiziţia.
Şi toată acestea sunt în continuare acoperite de Garanţia Design Sens.
Nu uita! Ghid + Tutoriale + Garanţie = Achiziţie fără griji.