Cum sa faci fotografii mai bune

Cum sa faci fotografii mai bune in cativa pasi simpli

Scurt ghid: Cum sa faci fotografii mai bune în cativa pasi simpli

Fie că faci fotografii cu un apărat foto dedicat pentru asta sau îți folosești telefonul mobil, ține cont de câteva sfaturi, iar rezultatele te vor impresiona. Află cum să faci fotografii mai bune în ghidul următor:

 

  1. Asigură-te că ai tot timpul lentila camerei curată. Este un aspect foarte important pe care foarte mulți îl neglijează. Nu-ți dorești să faci o fotografie și după să constați că a ieșit în ceată din cauza că aveai lentilă murdară.
  2. Rezoluția fotografiei să fie maximă, atât cât îți permite aparatul/telefonul mobil. Recomandarea mea e să  alegi formatul 16×9. Majoritatea monitoarelor și telefoanelor mobile din ziua de azi folosesc acest format.
  3. Folosește regula treimilor .Nu amplasa subiectul în centrul fotografiei. Împarte imaginea folosind două linii orizontale echidistante și două linii imaginare verticale echidistante, iar la intersecția liniilor, plasează subiectul. Fotografiile vor fi mai spectaculoase.
  4. Ține camera dreaptă. Încearcă să te orientezi dupa linia orizontului, dacă este vizibilă, sau pereții unei clădiri, tocul unei uși etc. O fotografie dreaptă capătă importanță, nu pare făcută la nimereală.
  5. Nu mișca aparatul/telefonul atunci când fotografiezi. Multe din aparatele foto sau telefoanele mobile, nu-ți permit să fotografiezi foarte rapid. De aceea, atunci când fotografiezi, încearcă să nu te miști. Astfel eviți ca fotografia să-ți iasă mișcătă, neclară și blurată.
  6. Nu folosi funcția zoom pe telefonul mobil. Deși telefoanele de ultima generație scot fotografii foarte reușite, nu le strica calitatea folosind funcția zoom. Acest zoom este unul digital, făcut de soft-ul telefonului, mărind practic dimensiunea pixelilor și stricând claritatea fotografiei.
  7. Nu te rezuma la o singură fotografie, mai ales atunci când fotografiezi persoane. De multe ori, o singură fotografie reușită e rezultatul norocului. Dacă faci însă 3-4 fotografii consecutive, șanse să ai noroc sunt mai mari. Dacă tot ai scos aparatul pentru o fotografie, apăsă pe butonul de poză de mai multe ori. Poate una dintre ele îi va prinde pe toți cei din imagine cu ochii deschiși.
  8. Folosește-te puțin și de editare, fie că e direct din aplicația camerei, fie că instalezi un soft pe telefon sau computer. Astfel îi vei da fotografiei tale un plus de personalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.