Placa video pentru orice buget

Informaţii care te vor ajuta să-ţi alegi placa video potrivită

În funcţie de buget, îţi poţi alege singur placa video pentru PC-ul tău.

Fie că îţi cauţi o placă video low-budget sau una pe care s-o foloseşti la procesare sau gaming, trebuie să cunoşti câteva informaţii care te vor ajuta să-ţi alegi placa video potrivită.

 

Placa video este cea mai importantă componentă a unui calculator. Un model performant, ales cu cap, va fi soluţia ideală pentru a rula orice fel de joc. În majoritatea cazurilor, bugetul este un aspect destul de important. Veţi constata că dacă placa video va avea un preţ mai ridicat, aceasta va oferi şi nişte performanţe superioare. O placă de 800 de lei, va fi mereu mai bună decât una de 400 de lei. Cu toate acestea, va trebui să faceţi nişte research înainte de a achiziţiona o astfel de placă.
Placa video ar trebui să fie la acelaşi nivel de preţ cu procesorul. Ar fi de preferat, în unele situaţii să fie chiar mai scumpă decât acesta. Memoria RAM nu este chiar un indicator important de performanţă. Tipul procesorului este mult mai important. O placă video de 1 GB va avea aceeaşi performanţă ca una de 2GB.
Pentru o placă video de calitate, vei avea nevoie şi de o sursă pe măsură. Sursă este o componentă de bază a calculatorului tău. Va trebui să aveţi grijă la toate upgrade-urile pe care le faceţi şi să nu uitaţi de sursă. O sursă bună de 600W ar fi suficientă pentru un sistem quad-core, precum şi o placă video de sine stătătoare.
AMD şi Nvidia au performanţe asemănătoare. Veţi vedea că rulând acelaşi joc, pe plăci diferite, nu veţi putea constata nişte diferenţe notabile. Preţul primează în acest caz şi va depinde mult de bugetul pe care îl pui la bătaie pentru o astfel de placă. Momentul cel mai bun pentru a cumpăra o placă video este când ai banii necesari. Nvidia şi AMD lansează câte o placă video nouă odată la 12-18 luni. Vei constata că vor fi mai mereu pe piaţa nişte componente noi, capabile să facă faţă tuturor jocurilor.

 

Mai jos, îţi sugerez şi câteva placi video, printre cele mai vândute de pe eMag :

GIGABYTE GeForce® GT 730  Gigabyte GeForce® GTX 1050 Ti OC WINDFORCE | Gigabyte Radeon RX 580 GAMING 4G

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.