programatorii de maine

Programatorii de maine sunt vrajitorii viitorului

Zilele trecute în timp ce navigam pe internet, am dat peste filmulețul de mai jos.

Iar în filmuleț mi-au atras atenția mai multe aspecte,  cel mai important fiind: „Programatorii de maine, sunt vrajitorii viitorului”

Mi s-a parut genial ! Și ceea ce mi se pare și mai genial este faptul că toți au început de la zero.

Bill Gates, Mark Zuckerberg sau Drew Houston povestesc cum programarea ține doar de adunare sau scădere, eventual tabla înmulțirii.

Spun cum programarea este la fel cum ai învăța o limbă străină și dacă poți citi, atunci cu siguranță poți învăța programare.

Și pentru că subiectul este un bun prilej de a ne raporta la situația societății, mă întreb de ce oare încă se predă latina în școli ? sau limba rusă sau religia?

În clasele I – VIII, am văzut o singură dată un calculator. În IX – XII, vedeam în fiecare săptămână, însă doar le vedeam.

De ce într-o eră a tehnologiei, încă mai desenăm unghiuri cu raportorul ?

Întrebări, care probabil se vor mai repeta.

Revenind la filmulețul de mai jos, e foarte mișto cum este prezentat modelul de programator.

Probabil când te gândești la un programator, te gândești la un tânăr cu ochelari, păr lung, coșuri pe față  care stă toată ziua în fața unui calculator și scrie niște fraze ciudate.

Însă, în filmuleț este prezentat ca un supererou, ca un rock star, ca persoana care alături de medic poate salva vieți, care poate schimba lumea.

Îmi place mult ideea Facebook. Ești tânăr, pasionat și talentat ? Hai la noi !

Nu a fost precizat niciun moment, numărul de diplome pe care le ai, sau dacă ai minim 5 ani experiență astlfel încât să fii junior.

Diplomele sunt foarte mișto pentru a le pune pe perete și a te lăuda cu ele, în rest în companii primează ce știi să faci, comparativ cu câte diplome ai.

Consider că am dezbătut îndeajuns filmulețul și vă las să urmăriți cele aproximativ 6 minute care pe mine m-au impresionat.

În încheiere spun că: Programatorii de maine, sunt vrăjitorii viitorului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.