sistemul

Sistemul care iti poate evalua copilul doar dupa modul cum invata

Primul lucru la care mă gândesc este: SF ! Au tot fost dezbătute și răzbătute metodele prin care un copil este evaluat și cum această evaluare poate decide viitorul copilului.

Cum nu există o metodă reală prin care să evaluezi pe deplin capacitatea unui copil, cei de la Universitatea Stanford împreună cu Google au derulat cercetarea pentru un algoritm care analizează performanțele copilului în funcție de problemele practice pe care le-a întâmpinat în trecut, identificând unde au ales greșit și realizând o imagine de ansamblu a cunoștințelor per total.

Totul are la bază 1.4 milioane de elevi care răspund unor probleme de matematică, probleme ce sunt sortate pe categorii. Cu toate aceste informații, sistemul începe să învețe care sunt capacitățile fiecărui elev în funcție de problema întâmpinată.

Acest sistem, spun creatorii, ca poate prezice cu o acuratețe de 85% răspunsul care urmează să fie primit la o întreabre, în funcție de răspunsurile pe care elevul le-a dat anterior.

După spusele lor se vrea să se ajungă la nivelul în care examenele, testele sau orice tip de evaluare să fie o amintire și acest sistem să se desfășoare fără nicio altă supervizare umană.

Cum ar fi să știm de la începuturile unui nou segment de învățământ la ceea ce sunt foarte buni copiii ? Astfel încât aceștia să fie îndrumați pe calea perfectă pentru ei ?

Cum ar fi să nu mai existe copii care finalizează studii pe o anumită nișă, dar care niciodată nu practică profesia din simplu motiv că ceea ce au studiat nu li s-a potrivit, dar dintr-o îndrumare greșită au ajuns să studieze acel segment.

Cum ar fi ca elevii să fie evaluați în funcție de cum învață ceea ce le place și nu cum învață doar că altfel vor primi o notă proastă.

Sunt întrebări care sper să le aflu cât de curând răspunsul.

Sursa informației: Engineer Pal

NU UITA ! Majoritatea articolelor conțin link afiliat, ceea ce reprezintă că dacă faci o achiziție plecată din site-ul meu eu voi avea un câștig. Și pentru că sunt convins că o achiziție plecată din site va fi una excelentă am lansat o campanie de protecție pentru tine, astfel să fii convins că recomandările sunt cele mai bune. Garanția Design Sens – detalii aici

 


Și un pic de publicitate…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.