black friday 2016

Super ofertele de Black Friday Românesc…

Astăzi voi vorbi despre Black Friday.

Mai exact despre Black Friday-ul românesc. Voi vorbi despre romanizarea Black Friday-ul. Voi vorbi despre cum ușor, ușor, din cauza ideilor „ingenioase”, în 2-3 ani va dispărea si acest eveniment.

Sincer, mă așteptam ca Black Friday sa dureze o săptămâna, ca în anii trecuți, mă așteptam să dureze o lună, însă nu mă așteptam să se șteargă pe jos cu Black Friday.

Nu sunt expert în marketing, nu sunt expert în Black Friday, nici pe departe, însă pe cât de neexpert sunt, știu că Black Friday-ul nu înseamnă doar site negru, nu înseamnă doar un banner, nu înseamnă doar un landing page cu produse.

Black Friday, înseamnă o sărbătoare, înseamna nerăbdarea dinaintea începerii, înseamnă o competiție, înseamnă fericirea achiziționării unui nou produs după o lungă așteptare (poate).

Înseamnă ca tu ca magazin, îți faci curioși clienții. Atât de curioși încât la ora începerii să-ți crape serverul din cauza traficului imens.

Black Friday la Altex

A început pe 20 octombrie, se termină pe 23 noiembrie.

Este o promoție banală. Ceea ce este și mai supărător este că existau până pe 31 octombrie promoții cu discount mai mare decât acum, în ceea ce ei numesc Black Friday.

O altă problema este că promoțiile se aplică doar la un grup foarte restrâns de produse.

Landing Page-ul ? Jenant ! Nu ai cum, de aproape 2 săptămâni, la prima intrare pe site să fie deschis tab-ul de electrocasnice mari ! Câți sunt interesați de o mașină de spălat, comparativ cu cei care își doresc un nou smartphone sau un nou laptop ?

Pe lângă asta, nu am văzut să fie un produs vedetă, un produs pe care să-l iei chiar acum. Un produs căreia să i se fi epuizat stocul instant. Și nu, nu au stocuri mai mari decât de obicei.

Situația unui produs pe care îl urmăresc de ceva timp și dovada faptului că înainte de Black Friday existau oferte mai bune.

black_friday_2016_altexblack friday 2016

Black Friday la Media Galaxy

Nici nu are rost să intru în amănunte.

Este un Altex albastru.

Black Friday la EvoMag

1 – 4 Noiembrie.

Ei nu au landing page. Practic Black Friday e o promoție ca oricare alta, ba chiar este în plan secundar (atât timp cât nu te lovești de ea în momentul în care intri pe site)

Promoții, nu am găsit ceva de neratat. Un laptop pe care îl urmăresc de ceva timp are același preț.

black friday 2016black_friday_2016_evomag2black friday 2016

Poate greșește graficul cu referire la schimbarea de preț de pe 1 Noiembrie. Însă cu siguranță nu greșește la diferența dintre prețul din 26 Octombrie si 1 Noiembrie, începutul Black Friday-ului la ei.

 

P.S: Acum văd, în plin Black Friday, autohton anunță program redus. Unde e logica ?black friday 2016

Black Friday la PC Garage

Ei au spart tiparele anul ăsta. A început în 31 Octombrie și se termină pe 17 Noiembrie.

Dar ei vin cu cea mai tare ofertă posibilă.

black friday 2016

Și am văzut regulamentul….

black friday 2016

Adică, dacă nimerim prețuri mai mici, bine, dacă nu, lasă ca le dăm voucherul și tot trebuie să-l consume la un moment dat.

Mai au și CEL.RO, respectiv Flanco Black Friday, însă consider pierdere de vreme să mă uit la siteuri.

Înțeleg gândirea că hai să le luăm banii la fraieri înaintea eMAG-ului, însă nu așa. Gesturile acestea duc cu pași mărunți la distrugerea evenimentului, clientul își pierde interesul și renunță.

Black Friday de Vară, de Iarnă, de Paște, de Crăciun, Black Month și altele. Începutul sfârșitului Black Friday în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.